XVII Mediteranske igre “Mersin 2013” – Seminar Šefova misija

XVII Mediteranske igre biće održane u turskom gradu Mersinu od 20. do 30.juna 2013.godine.

Tim povodom, u Mersinu je održan Seminar šefova misija, kojem su prisustvovali predstavnici Organizacionog komiteta Mediteranskih igara “Mersin 2013.”, članovi Izvršnog odbora Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara.kao i 24 predstavnika svih zemalja članica.

Na seminaru su prezentovani tehnički detalji organizacije i procedure, od akreditacija, smještaja, transporta, logistike, do sportskih i kulturno-edukativnih programa. Delegati su takođe bili u prilici da obiđu neke od sala i terena predviđenih za takmičenja i jedan od dva novoizgrađena smještajna bloka na Mersinskom univerzitetu.

Na Mediteranskim igrama u Mersinu očekuje se učesće oko 4.500 sportista koji će se takmičiti u ukupno 28 sportova, od kojih je 24 sa programa Olimpijskih igara, zatim dvije paraolimpijske discipline: plivanje i atletika, kao i karate, boćanje i skijanje na vodi.

Smještaj učesnika predviđen je u nekoliko smještajnih jedinica na više lokacija, koje će sve zajedno funkcionisati kao Mediteransko selo, što će predstavljati svojevrsni izazov za organizaciju.  Mersinski univerzitet će ugostiti najveći broj sportista i oficijelnih lica i biće jezgro Mediteranskog sela. U njemu će se nalaziti Internacionalna zona sa internet salom, poštom, bankom i ostalim sadržajima za potrebe sportista, zatim administrativne prostorije, sale za sastanke, itd.

Takmičenja i treninzi održavaće se na ukupno 52 terena u Mersinu i obližnjim mjestima: Adana, Tarsus, Erdemli i Kickaleši. Većina postojećih sala i terena se renovira, a deset od njih su potpuno novi objekti, trenutno u izgradnji, među kojima košarkaška arena sa 7.500 sjedišta i stadion kapaciteta 25.000 mjesta za ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara.

U cilju popularizacije Igara, Organizacioni komitet je uspostavio saradnju sa turskom nacionalnom TV kompanijom “Turkish Radio and Television Corporation (TRT)”, koja će obezbijediti prenos otvaranja i zatvaranja Mediteranskih igara i minimum 40 sati sportskog programa, ali i omogućiti besplatno preuzimanje programa TV stanicama iz Mediteranskih zemalja.

Očekuje se da će veliki doprinos Igrama dati preko 5.000 volontera, a “Kareta”, zelena morska kornjača, čija se, u svijetu malobrojna, mrijestilišta nalaze duž Mersinske obale, izabrana je za maskotu i logo XVII Mediteranskih igara “Mersin 2013.”.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh