III sjednica Izvršnog odbora COK-a

Izvršni odbor Crnogorskog olimpijskog komiteta održao je danas svoju III sjednicu na kojoj je usvojen izvještaj o učešću na XI zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih koji je održan u Brašovu (Rumunija, 17-23. februar). Na sjednici su usvojeni i izvještaji o pripremama za učešće crnogorskih sportista na XV Igrama malih zemalja Evrope (Luksemburg, 27. maj – 01. jun), XVII Mediteranskim Igrama u Mersinu (Turska 20 – 30. jun) i XII Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Utrehtu (Holandija, 14 – 19. jul).

Na Igrama malih zemalja Evrope u Luksemburgu, crnogorska delegacija imaće 13 sportista koji će se takmičiti u šest sportova : atletika, biciklizam, džudo, streljaštvo, tenis i stoni tenis.

Na Mediteranskim igrama u Mersinu, pored Ženske rukometne reprezentacije, nastupiće i dvadeset četvoro crnogorskih sportista, u 11 individualnih sportova : atletika, boks, bućanje, džudo, jedrenje, karate, rvanje, streljaštvo, streličarstvo, tenis i paraolimpijsko plivanje.

Crnogorska delegacija na Evropskom olimpijskom festivalu u Utrehtu, imaće troje sportista, po jednog u atletici, džudou i tenisu.

Izvršni odbor je donio odluku o zakazivanju Prve Redovne Skupštine Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja će biti održana 07. jula, na dan kada je Crnogorski olimpijski komitet (2007. godine), postao punopravni član svjetske olimpijske porodice.

Kako je, nakon završetka Olimpijskih igara u Londonu započeo novi olimpijski ciklus, a u cilju stvaranja kvalitetnih uslova za ostvarivanje što boljih rezultata u narednom periodu, Izvršni odbor je donio odluku da se za programe atletičara Danijela Furtule, jedriličara Milivoja Dukića i džudiste Srđana Mrvaljevića, iz budžeta COK-a, obezbijede određena sredstva, što će predstavljati značajnu podršku ovim sportistima na njihovom putu ka ostvarenju cilja – plasmana i dobrog rezultata na Olimpijskim igrama 2016. godine.

Takođe, Izvršni odbor je donio odluku da kod Fonda Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta, aplicira za dobijanje posebnih sredstava za Žensku rukometnu reprezentaciju, koja se svojim rezultatima izdvojila u minuloj godini i u ovom olimpijskom ciklusu biće pod posebnom pažnjom, a u skladu sa mogućnostima, poseban tretman će imati vaterpolo i košarka.

Izvršni odbor Crnogorskog olimpijskog komiteta će, Glavnom gradu Podgorici, uputiti prijedlog da jedna od ulica dobije ime Slobodana Filipovića, jedinog čovjeka sa naših prostora koji je bio član Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Na kraju sjednice, umjetničku sliku – poklon galerije Most, potpredsjednica COK-a Zorica Kovačević, uručila je Bojani Popović povodom njenog izbora za najboljeg sportistu Crne Gore u 2012. godini, dok će Katarini Bulatović, koja je zajedno sa Popović proglašena za najboljeg sportistu Crne Gore, identična slika biti naknadno uručena.

 

 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 
 

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh